Wat je moet weten voordat je gaat investeren in Ripple

Wil je gaan investeren in cryptocurrency? Dan ligt het voor de hand om dat te gaan doen in Bitcoin. Dit is immers de meest bekende en meest populaire cryptovaluta. Maar wil je liever buiten de gebaande paden treden, dan zijn er ook talloze andere cryptocurrency waar je uit kan kiezen. Een goede keuze is Ripple. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over deze cryptomunt voordat je erin gaat investeren.

Wat is Ripple en hoe werkt het?

Ripple werd in 2012 opgericht in de Verenigde Staten. De oprichters hadden hierbij een belangrijk doel voor ogen, waardoor deze munt ook gelijk erg verschilt van Bitcoin. Want waar Bitcoin is ontwikkeld om twee partijen rechtstreeks en gedecentraliseerd transacties te laten verrichten, is Ripple bedoeld om het bestaande betalingssysteem te verbeteren. En dus niet te vervangen, zoals bij Bitcoin. Een ander verschil met Bitcoin is dat Ripple niet gemined kan worden.

Ripple maakt het in het kort mogelijk om internationale transacties sneller te laten verlopen. Wil je bijvoorbeeld vanuit Chili geld overmaken naar de Antillen, dan hoeft het bedrag dankzij Ripple niet eerst te hoeven worden geconverteerd naar Amerikaanse Dollars. Dit omwisselen is vaak nodig omdat veel banken lang niet alle internationale valuta accepteren. Ripple stelt een gemeenschappelijke valuta voor (XRP), zodat het converteren veel gemakkelijker én goedkoper is.

De voordelen van Ripple

Nog niet overtuigd? Dan zetten we hieronder kort nog even vier hele belangrijke voordelen van Ripple op een rijtje:

  1. Toegankelijk
  2. Snel
  3. Zeker
  4. Goedkoop

Hoe investeer je in Ripple?

Wil je Ripple kopen, dan kun je dit doen via een cryptocurrency exchange. Hierop kun je, als je je aanmeldt, geld zetten op je eigen wallet, waarna je cryptomunten zoals Ripple kunt verhandelen, verzenden, ontvangen en bewaren. Een voorbeeld van een betrouwbare exchange partij is Bitvavo. Op dit platform kun je ook inzicht krijgen in de huidige Ripple koers.