Behoort advocaat tot de zakelijke beroepen

In 2007 waren er ongeveer 1,6 miljoen banen binnen de tertiaire sector, dit is de zakelijke sector, hierin vallen dus alle zakelijke beroepen. De meeste mensen binnen deze sector werken voor een uitzendbureau. Als je een het beroep advocaat uitvoert val je binnen de zakelijke sector. Er zijn natuurlijk nog veel meer zakelijke beroepen, maar advocaat is daar natuurlijk ook een van.

De taken van een advocaat

Als je het beroep van advocaat uitvoert heb je meerdere taken, dit is ook volkomen logisch, want het is een best wel brede baan, dus daar komen ook wel meer taken bij kijken. Een van de taken van een advocaat is het adviseren van cliënten over juridische kwesties. Bij juridische kwesties kun je denken aan aansprakelijkheid, wettelijke rechten, plichten en meer. Een advocaat onderzoekt ook juridische gegevens, hierdoor kunnen advocaten dingen makkelijker bepalen. Advocaten formuleren ook juridische adviezen. Daarna stellen ze ook juridische documenten en certificaten op. Daarnaast presenteren ze ook relevante informatie aan rechters. Ook evalueren ze bevindingen en ontwikkelen ze strategieën en argumenten, dit doen ze ter voorbereiding van een rechtszaak. Advocaten overleggen ook met cliënten het gaan hier dan over de procedure van de rechtszaak, hierdoor zijn de cliënten hierover ook op de hoogte, waardoor de rechtszaak goed kan verlopen, dit is ook een hele belangrijke taak, want de rechtszaak moet natuurlijk heel goed verlopen.

Daarnaast verzamelen ze ook bewijslast, dit doen ze om de verdediging op te bouwen. Daarnaast verdedigen ze ook de cliënten in de rechtbanken en ook tegenover overheidsinstellingen. Ook ondersteunen ze de cliënten nadat het vonnis is geveld. Advocaten hebben dus genoeg taken. Het is ook wel logisch, want anders zouden ze niet zo veel te doen hebben. En omdat het zo breed is spreekt het ook veel mensen aan en dat is best wel belangrijk. Daarnaast heb je ook nog advocaat van onvermogen, dit is als je inkomen binnen bepaalde grenzen valt, want dan kom je in aanmerking voor een toevoeging. Je betaalt dan een eigen bijdrage en de advocaatkosten worden dan door de overheid betaald, dit wordt over het algemeen advocaat van onvermogen genoemd.

Zakelijk en niet zakelijk

Er zijn veel verschillende beroepen en dat is ook wel logisch, want voor elke activiteit is er wel weer een beroep en als je alle activiteiten bij elkaar telt kom je toch wel op een groot getal uit, daarnaast heeft iedereen een baan nodig, want met een baan heb je een inkomen en een inkomen is cruciaal, want zonder inkomen kun je niets kopen en je zou toch dingen moeten kopen, want anders wordt het leven toch aardig lastig, want je moet wel onderdak hebben en daarnaast moet je ook kunnen eten en je moet ook vervoer hebben, want zonder vervoer kom je nergens. Daarnaast zijn er ook nog veel verschillende beroepen, want je kan alle beroepen wel van elkaar verschillen. Je hebt bijvoorbeeld banen die meer verdienen en banen die minder verdienen, dit ligt vaak ook aan je opleiding, want je opleiding is heel erg bepalend, want bij je opleiding leer je alles over het beroep en hoe hoger de opleiding hoe moeilijker de opleiding is. Dus als je een hogere opleiding doet ga je hoogstwaarschijnlijk ook meer verdienen.