Handige informatie over financiën

Een goede financiële adviseur vinden kan soms lastig zijn. Wat doet een financieel adviseur precies? Aan wat voor kosten moet ik denken? Welk advies kan hij of zij mij geven? Hieronder geven wij u antwoord op deze vragen. U kunt bij ons terecht voor een ervaren financieel adviseur.

 

Hypotheek advies

Een hypotheek afsluiten zonder een financieel adviseur kan tegenwoordig, maar is niet aan te raden. Bij een hypotheek komen vele ingewikkelde kijken en is het raadzaam om dit uit te laten voeren door een erkende adviseur. Het voordeel van het inschakelen van een adviseur is dat wanneer u een verkeerd product geadviseerd krijgt of niet krijgt waar u naar gevraagd hebt, de financieel adviseur verantwoordelijk en dus aansprakelijk is. Zo heeft u een vorm van garantie. Daarnaast kan een financieel adviseur u hulpen bij het regelen van verzekeringen, pensioen, beleggen, sparen en kredieteen. Wel zo fijn, een multifunctioneel advies.

 

Kosten

Een financieel adviseur is verplicht bij het eerste kennismakingsgesprek te vertellen welke kosten hij of zij rekent voor advies/ bemiddeling. Zo’n 1e gesprek is over het algemeen gratis en geheel vrijblijvend. Zorg ervoor dat u weet welk advies u kunt verwachten, hoe lang de adviseur hiermee bezig is en wat het totaalplaatje gaat worden. Hierbij kunt u rekening houden met een bedrag tussen de €1500 en de €3000, dat is een gemiddelde wat wij op de markt zien. Daarnaast kan een adviseur werken op basis van een uurtarief, dan betaald u de adviseur per uur. Het uurtarief van een financieel adviseur varieert tussen de €80 en de €150.

 

Afspraak maken

Heeft u een vraag, wilt u een afspraak maken of bent u benieuwd naar onze adviseurs? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Wij zullen proberen om binnen 2 uur een reactie te geven op uw vraag.