Juist als je nog jong bent, toewerken naar je pensioen. Waarom?

De tijd gaat zo snel. Je hebt voor je gevoel nog maar net je 30e verjaardag gevierd, en plotseling kijk je al terug op 40, 50 of 60 jaar van je leven. Elke leeftijd heeft zijn individuele doelen. Alleen één plan moet door de jaren heen worden gevolgd: het pensioenplan. Op een leeftijd tussen de 35 en 50 jaar staat iemand midden in het leven, zowel zakelijk als privé. Mensen hebben een of ander doel bereikt en, in het beste geval, een wens vervuld. Op dat moment is het belangrijk om over de toekomst na te denken en om de financiële basis te leggen voor de oudedagsvoorziening.

De huidige financiële situatie en die van de toekomst 

Eenmaal de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, is het belangrijk om van die tijd ten volle te kunnen genieten. Daarvoor is het wel belangrijk om je financiële situatie tijdig en regelmatig onder de loep te nemen. Zodat je kan anticiperen op de toekomst en waar nodig bij kan sturen. Wat zijn je wensen, nu en later? Wat zijn je verwachtingen van het leven vanaf pensionering? Maak een persoonlijke inschatting van waar je nu staat. Reken deze door met het oog op de toekomst. Velen zullen daar hulp bij nodig hebben. Prima, dat verdient zich op termijn dubbel en dwars terug. Later komt eerder dan je denkt en door daar al vroeg rekening mee te houden kan het maandelijks te sparen bedrag betaalbaar blijven.

Raadpleeg een pensioenadviseur

Pension komt steeds vaker in het nieuws. Dat komt vooral omdat mensen steeds ouder worden. Hoe zou jij je oude dag willen slijten? Zie je het nu al voor je hoe de tijd na je pensionering er voor jou uit moet gaan zien? Misschien heb je er al een tijdje voor gespaard of schuif je dit onderwerp nog even voor je uit? Om ook tegen die tijd van een goed leven te genieten is er geld nodig. Hoeveel realistisch is daar kan een pensioenadviseur bij helpen. Door te sparen kun je nu minder uitgeven maar geeft wel het prettige gevoel dat je weet dat er op een gegeven moment een fruitschaal vol appels liggen te wachten. Voldoende appels die uw dorst vanaf pensioenleeftijd kunnen lessen.